vrijdag 11 januari 2013

Weetjes

Nog enkele weetjes:

- Australiërs willen geen energie verspillen, aan elk stopcontact hebben ze een schakelaar, zodat je het gemakkelijk kan uitzetten. (Zouden wij in België ook kunnen doen, een goed idee voor onze mossers!)

- Hier in deze streek staan heel veel 'ferntrees' of bomen van varens. Die zijn helemaal niet groot (3 meter) maar sommige zouden al wel meer dan 100 jaar oud zijn. Ik vind dit heel mooie bomen.

- Veel meisjes/vrouwen doen hier lintjes in hun haar, zoals vroeger met een strikje. Ze zitten dan zeker 15 minuten te prutsen om hun strikje net goed te krijgen. Sommige lijken dan een beetje op een paasei.

- Van alle backpackers die ik al ben tegen gekomen denk ik dat 80% heel veel rookt en ongeveer 95% vrij veel drinkt. Aangezien deze 2 dingen hier in Australië nogal duur zijn, hebben veel backpackers geen geld meer en daarom komen ze allemaal naar hier om te werken.

- Het openbaar vervoer heeft in elke staat een andere betaalswijze. In Sydney (NSW) werkte het met een  my multi kaart en hier in Melbourne (Victoria) heb je een Myki kaart nodig die je dan zelf moet opladen en je moet altijd als je de bus opstapt touch on doen, en als je afstapt touch off.

- In Australië zijn de uitdrukkingen een beetje anders. Als je iets goed gedaan hebt en men zou normaal 'proficiat' zeggen, of 'goed gedaan' dan zeggen ze hier 'Good on ya' (of hoe je het ook schrijft).


Zo, dit was alles wat ik voorlopig kan bedenken. Tot de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten