maandag 17 december 2012

Het verhaal van Hungry Jack's

Enkel voor de mensen die ook graag een 'weetje' willen lezen. 

Kijk goed naar het logo van Hungry Jack's op de onderstaande foto's (ze zijn nog al slecht getrokken maar ik vond er even geen betere in de buurt...)



Als je reactie nu is 'Hé, dat lijkt een beetje op het logo van burger king' dan zit je helemaal goed! (Moest je nu denken 'Huh burger king, nog nooit van gehoord...' ga dan eens naar google)

Toen x aantal jaren geleden de mensen van de burger king keten ook Australië vol wilden steken met 'burger king restaurants' hadden ze geen rekening gehouden een oude man ergens in de outback. 
Op dat moment was er een oude man die ergens in the middel of nowhere woonde, en die had een restaurantje dat luisterde naar de naam 'the burger king'. 
Hij heeft de mensen van de grote keten aangeklaagd en ook gewonnen! Daarna hebben de mensen hem nog proberen uit te kopen, maar hij wou voor geen geld ter wereld zijn naam veranderen. 

Dus besloten de mensen van de grote keten om in Australië hun restaurants hungry Jack's te noemen. Overal kwamen plots hungry jack's uit de grond en die werden ook hier weer zeer populair.

Enkele jaren later stierf de man in de outback. Dus wat dachten de grote bazen van Burger king, aha, wij kunnen nu ook in Australië onze echte naam gebruiken. 

Waarop ze alle hungry jack's veranderden in Burger King. 
Ze hadden echter geen rekening gehouden met de aard van de Australiërs. Die waren zo gewend geraakt aan hun hungry jack's dat ze plots niet meer naar de Burger King gingen, want dat kende ze niet zo goed. 

Dus hebben de bazen van Burger King alles weer aangepast en nu zijn het hier overal hungry jack's. 

1 opmerking:

  1. Dit vond ik een zéér boeiend weetje, Spok!
    Bedankt hiervoor.

    Met vriendelijke groeten,
    Dok

    BeantwoordenVerwijderen